dinsdag 31 mei 2016

Een zomers balkon


Voilá. mijn balkon is redelijk zomerklaar, ik moet nog een paar plantjes in een pot doen en dan is het klaar. Nou ja, voor zolang als het duurt, want er zullen ongetwijfeld nog meer plantjes en potten bij komen, whahahaha. Ik ken mezelf ;)


Sommige plantjes zijn nu nog wat klein, maar dat groeit snel genoeg. Speciaal voor Sigrid plaats ik nu al foto's :D Die bak van de hangplant is trouwens onwijs handig, er zit een waterreservoir in, dus als ik er een keertje een paar dagen niet ben is er niet meteen een man overboord. Gelukkig maar, want uitgedroogde planten vind ik altijd zo'n triestig gezicht.


Die bloemen in de achterste pot zijn begonia's, maar nu zien ze er nog een beetje uit als waterlelie's. En die oranje potten zijn in het echt onderhand fluorescerend, whahaha. In de middelste pot zit portulaca. Dat zijn zo'n beetje mijn favo plantjes. Ik vind het zo leuk dat ze gaan slapen als de zon weg is en als ze 'wakker' worden zijn ze een andere kleur :) Ik heb er nog een bak van staan op de andere rand van het balkon.


Deze bakken heb ik ook al een eeuwigheid, ze waren eerst knalroze, kan je het je voorstellen? Ik niet meer eigenlijk, maar je kan het zien aan de binnenkant van de hengsels ;)

Eigenlijk had ik nu ook een update van mijn temperature blanket willen plaatsen, maar ik heb deze maand nog niet af. Het wil nog steeds niet gaan met haken. Vanmiddag heb ik het geprobeerd, maar net zo hard weer opgegeven. Dat leek me ietsjes verstandiger ;)

Fijne avond allemaal!
Liefs,
Lola

zondag 29 mei 2016

High Tea met mijn mams


Vrijdag heb ik met mijn mams een heerlijke high tea gehad bij Queens in Amersfoort. Vorig jaar zijn we daar ook geweest en het is écht een aanrader :D We hebben gesmuld van de lekkerste dingen. Nou ja, ik alleen van de zoetigheden, want ik hou niet zo van sandwiches en al helemáál niet van kaas, whahaha. Maar het was heerlijk. en de thee was ook perfect. Ik had gekozen voor Fairy Berry en dat smaakt al net zo lekker als het klinkt. Er zitten kleine stukjes aardbei in en nog veel meer lekkere dingen.


Kijk, je ziet Rocky Road, scones met clotted cream, brownie met walnooit, blondie met aardbei en een goddelijke citroen/kokostaart :D Ik zou zeggen, sprint allemaal naar Queens, want het is echt heel erg leuk. En Amersfoort is natuurlijk een hele leuke stad. Ik kan het weten, want ik kom er vandaan ;)

Het slechte nieuws is dat ik mijn duim waarschijnlijk overbelast heb en voorlopig niet kan haken, ik vind het zo stom dat ik er gister van frustratie zelfs van moest huilen. Wat ik daarna wel weer een beetje heel erg kinderachtig van mezelf vind, maar dat terzijde... Gelukkig heb ik geen opdrachten op dit moment, whahaha. Ik heb nog wel de Groot af kunnen haken trouwens.
Dit is hem geworden. Deze keer hoefde ik niet een hele stellage te bouwen. Ik moest alleen het potje wit spuiten en dat duurde ook een eeuwigheid.



Maarrr het goede nieuws is dat ik allemaal plantjes heb gekocht voor op het balkon!! Morgen ga ik ze in de aarde zetten. Ik moest me echt inhouden om het niet vanavond al allemaal te doen, mijn handen jeukten echt, whahaha. Oké, ik moet bekennen dat ik al wel een hangplant heb opgehangen, maar dat was meer om praktische redenen ;) En morgen heeft mijn zoon een studiedag, dus misschien wil hij me wel helpen.

En en en, de vakantie is geboekt!! We gaan lekker naar de Franse westkust en ik kan nu eigenlijk al niet wachten. Nu nog mijn Frans bijspijkeren en ik ben klaar om te gaan. Nou is mijn Frans prima hoor, ik vind alleen van mezelf dat ik geen fouten mag maken en dat is best wel een beetje onhandig.

Fijne avond allemaal!
Liefs,
Lola

zaterdag 21 mei 2016

I am Groot! En een nieuwtje


Dit is Groot, een ontzettend schattig wezentje. Hij komt uit de film Guardians of the Galaxy en dit is de baby-versie. Leuk hè!! Ik heb hem cadeau gegeven aan iemand die er helemaal weg van is en ik ga er nog eentje in opdracht haken. Het patroon is van Twinkie Chan en kan je hier vinden, Ik heb het hier en daar wat aangepast. Groot zelf is snel en makkelijk te haken, de meeste tijd gaat in het vullen van het potje zitten. Nou ja, in mijn geval dan ;) Ik heb een soort stellage ín het potje gelijmd en daarna gevuld met steentjes. Die ik ook stuk voor stuk gelijmd heb. Op elk steentje deed ik een drup lijm en die liet ik in het potje vallen en voilá, alles zat aan elkaar, whahaha. Daarna nog het mos vastlijmen en ik was klaar. In de armpjes van Groot zitten pijpenragers, dus hij kan echt een beetje bewegen. Misschien gaat ie zelfs wel stiekem dansen als niemand kijkt. Net als in de film ;)


Dit ontzettend schatje tasje heb ik cadeau gekregen. In het echt is ie meer grijs en zijn de flamingo's echt roze, maar dat kan je nu niet zo goed zien. Voorheen vergat ik altijd om een tasje mee te nemen als ik boodschappen ging doen, maar dit is zo'n opvouwbare die net zo groot is als een pakje zakdoeken en je dus zó in je tas kan gooien,

En en en, ik heb nog een superleuk nieuwtje. Ik heb een Facebook-pagina aangemaakt die ik aan m'n blog heb gekoppeld. Nu is het nog vrij leeg en valt er niet zo heel veel te zien of te lezen, maar dat komt vanzelf wel goed. Lola Is Hooked is de pagina en ik zou het heel erg leuk vinden als jullie het liken. In de toekomst wil ik ook give-aways en andere leuke dingen gaan houden via Facebook. Maar dat komt nog wel :) Dus spread the word zou ik zeggen, hoe meer zielen, hoe meer vreugd :D

Fijne avond allemaal!
Liefs,
Lola

dinsdag 17 mei 2016

Mandala Madness CAL 2016 week 9 en andere dingen


Woohoo, week 9 van de Mandala Madness is ook weer klaar. Ik was donderdag al begonnen, maar dit weekend was weg, dus kon ik het vandaag pas afmaken. Nu duren de toeren trouwens ook véél langer hoor. Maar ik vind het nog steeds geweldig om te doen. Helaas ben ik nu al op de helft, whahaha. Ach, wie weet haak ik er ooit nog wel eens eentje :) Mijn zoon heeft de laatste drie kleuren uitgezocht en ik vind echt dat ie het fantastisch heeft gedaan!


Groot hè, hij past nu niet eens meer op de salontafel en eigenlijk ook niet op de bank, maar voor deze week kan het nog wel ;) Vanaf nu moet ik hem óf op bed óf op de grond leggen om een fatsoenlijke foto te maken.


Vorig jaar heb ik deze leuke ananas-slinger gehaakt voor op het balkon. Ik word er nog steeds vrolijk van. En als ik m'n balkon weer vol met plantjes en bloemen heb word ik al helemaal blij. Ik denk dat ik dat volgende week ga doen. Gelukkig heb ik de grote schoonmaak vorige week al gehad, dus kan ik meteen aan de slag.


Gelukkig heb ik al wel twee potten met viooltjes staan :D Én de plantjes van de overbekende moestuinactie. Vooral de cherrytomaatjes doen het goed. De rest moet ik nog maar zien. Mijn zoon heeft zijn hoop gevestigd op de watermeloenen, maar dat is volgens mij het moeilijkste om te kweken. Dus we moeten nog maar zien hoe dat uitpakt. Leuke flamingo hè. Als het waait draaien die 'vleugels' wat een heel grappig geluid geeft.

Dit weekend zijn we naar de Foute Cross geweest, we gaan daar elk jaar heen en elk jaar is het weer genieten. Mijn paps was ook gezellig mee en het was echt super. Helaas was het door de wind wel heel erg koud en was ik bevroren tot op m'n botten. Maar dat mocht de pret echt niet drukken. En het was zó leuk, dat we gister gewoon nog een dagje zijn gegaan. Én de weergoden hadden ook voor beter weer gezorgd, whahaha. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij!!

En het patroon van mijn zomerse ijsje is op Haakinformatie gedeeld, wat ik echt ontzettend leuk vind. Ik hoop dat veel mensen er plezier van hebben :)

Fijne avond allemaal!
Liefs,
Lola

maandag 9 mei 2016

Mandala Madness CAL 2016 week 8


Tadaa, deel 8 van de Mandala Madness, ik heb er zaterdag en zondag ontzettend op zitten zwoegen, whahaha. Die verlengde dubbele stokjes hadden echt al m'n aandacht en concentratie nodig ;) Ze waren niet moeilijk, wel lastig :) En zaterdag heb ik een heleboel nieuwe katoentjes gescoord. Gewone effen en twee bolletjes regenboogkatoen die ik ook in de mandala heb verwerkt. Ik ben er zó onwijs blij mee ^^


Op deze foto kan je het regenboogkatoen wat beter zien, leuk hè :D En m'n Mandala heeft nu ook eindelijk een naam!! Summer Colour Explosion is het geworden en die naam pas er echt perfect bij. Ik kon zelf niets bedenken wat ik leuk genoeg vond en niet zo standaard, dus heb ik een oproepje gedaan op FaceBook en toen kreeg ik zoveel leuke suggesties dat ik al helemáál niet meer kon kiezen, wahahaha. Uiteindelijk heb ik maar gebruik gemaakt van een generator (ik moest zo'n 86 namen invoeren) en toen kwam deze naam er uit. Ik wilde eerst alle namen op aparte briefjes schrijven en er dan maar een naam uit grabbelen, maar dat zou nóg meer werk zijn geweest. whahaha.


En zowaar ook nog een actieshot, kunnen jullie meteen zien dat ik écht bijna alleen maar zwarte kleding draag, whahaha. En nee, dat is écht niet superwarm of zo. Zo'n enorme lap katoen op je schoot terwijl het 27 graden is, dát is pas warm ;) Zo kan je ook goed zien hoe groot de mandala eigenlijk is. Ik heb wéér niets opgemeten, dat komt een volgende keer wel weer. Maar ik heb wel twee nieuwe kleuren aan de temperature blanket toe kunnen voegen, woohoo!!! Nog 3 weken en ik kan het resultaat op m'n blog laten zien.

Hebben jullie ook van die heerlijke dagen gehad? Met Bevrijdingsdag zijn we gezellig naar Wageningen gedaan. Heerlijk een beetje bandjes kijken en van de zon genieten en suikerspinnen eten. En vrijdag hebben we bij de Giro d'Italia gekeken en ons helemaal schor geschreeuwd om de renners aan te moedigen. M'n stappenteller sloeg al weer op hol en de rest van het weekend heb ik vrij weinig gedaan. Op het haken na dan ;)

Fijne avond allemaal!
Liefs,
Lola

dinsdag 3 mei 2016

Mandala Madness CAL 2016 week 7


Week 7 van de Mandala Madness is ook weer klaar, later dan ik wilde helaas, maar nog ruim op tijd voor het volgende deel :) Ik begin er steeds verliefder op te worden, whahaha. Hij is nu al groot hoor, ik heb het eindelijk eens opgemeten. 71 centimeter van punt tot punt. Gister en vandaag heb ik er bijna de hele dag aan gehaakt. Eigenlijk is het niets voor mij om zo langzaam te haken, maar soms heb je van die dagen dat het gewoon niet wil lukken. Niet dat ik iets verkeerd deed of moest uithalen hoor, maar ik was nogal traag qua haken ;) Gelukkig had ik wel mijn favo radiozender aan. FunRadio is een Franse zender en dat brengt me altijd meteen in vakantiesferen. Heerlijk, bijna constant Franse nummers en niet zoveel geklets tussendoor :)

Zal ik wel bekennen dat ik met deze mandala ook zo waanzinnig slecht ben in het afhechten/meehaken van de draadjes. Zo heel af en toe heb ik een ingeving en dan ga ik er voor zitten, maar de achterkant is echt een geval apart hoor, whahaha. Het is een kunstwerk op zich ;)

Gaan jullie nog wat leuks doen met Bevrijdingsdag? Ik heb nog geen idee, al wordt het gelukkig wel heel erg lekker weer. Dus ik kan overal heen waar ik wil.

Fijne avond allemaal!
Liefs,
Lola